MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sałata i inne warzywa liściaste to źródło chlorofilu, ale...
fot. Jacqueline Howell / Pexels

Ekspert radzi co jeść na jesienną chandrę. Wypróbuj przepisy na szybką sałatkę i prostą kanapkę. Ukoją nerwy i pomogą się zrelaksować

3. Warzywa liściaste

Sałata i inne warzywa liściaste to źródło chlorofilu, ale także składników mineralnych, takich jak potas, cynk i żelazo. Badania pokazują, że już samo jedzenie sałat sprawia, że czujemy się lepiej psychicznie, bo dobrze się odżywiamy! Wybierając szpinak lub jarmuż zamiast sałaty, dostarczymy do organizmu dodatkowo porcję wapnia.

Zobacz również

Wystawa Fotografii Łukasza Grudnia

Wystawa Fotografii Łukasza Grudnia

Niebawem ruszy rewitalizacja terenu przy szkole nr 37 w Wałbrzychu

NOWE
Niebawem ruszy rewitalizacja terenu przy szkole nr 37 w Wałbrzychu

Polecamy

Komfort i radość z przemieszczania się w przestrzeni miejskiej. Czy to możliwe?

Komfort i radość z przemieszczania się w przestrzeni miejskiej. Czy to możliwe?

Cud przed śmiercią? To dzieje się u co 3. pacjenta z demencją

Cud przed śmiercią? To dzieje się u co 3. pacjenta z demencją

Na dnę moczanową, nadciśnienie i zgagę. Nie musisz czekać do wakacji, zrób ją teraz

Na dnę moczanową, nadciśnienie i zgagę. Nie musisz czekać do wakacji, zrób ją teraz