MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Woda po gotowaniu makaronu to „tajny składnik” wielu...
fot. sgrunden (pixabay.com)

Gotujesz ziemniaki, ryż, makaron itp.? Nie wylewaj wody! Ma mnóstwo cennych właściwości. Sprytne triki na wykorzystanie wody po gotowaniu

Woda po makaronie

Woda po gotowaniu makaronu to „tajny składnik” wielu tradycyjnych włoskich sosów (np. aglio e olio). Sprawia, że sos jest bardziej gęsty i gładki, dobrze też oblepia makaron – to wyjątkowo dobrana para. Przygotowując sos, wystarczy dolać kilka łyżek wody i chwilę pogotować.

Wodę po makaronie możemy też:
- dodawać do różnych innych sosów, które chcemy zagęścić, a także gotować na niej zupę,
- moczyć w niej warzywa strączkowe przed gotowaniem,
- użyć do odświeżająco-łagodzącej kąpieli dla stóp (warto dodać nieco olejku lawendowego).

Zobacz również

Shintai Day Spa Radom zorganizowano Dzień Otwarty. Wiele atrakcji [ZDJĘCIA]

Shintai Day Spa Radom zorganizowano Dzień Otwarty. Wiele atrakcji [ZDJĘCIA]

Spektakl "Moment" ponownie w Centrum Kultury w Świeciu

Spektakl "Moment" ponownie w Centrum Kultury w Świeciu

Polecamy

Tuning auta. Co jest dozwolone i w jakim zakresie? Co jest zabronione?

Tuning auta. Co jest dozwolone i w jakim zakresie? Co jest zabronione?

Nowe połączenie nad morze. Skąd dojedziesz pociągiem do nadbałtyckich kurortów?

Nowe połączenie nad morze. Skąd dojedziesz pociągiem do nadbałtyckich kurortów?

Nowa obowiązkowa naklejka w samochodzie. Jej brak oznacza kłopoty

Nowa obowiązkowa naklejka w samochodzie. Jej brak oznacza kłopoty