MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe/domena publiczna/zdjęci ilustracyjne

Zupa plujka, wrony i placki z żołędzi. Kuchnia polowa w Powstaniu Warszawskim. Co jedli powstańcy?

Ziemniaki

Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z biegiem czasu sięgano po żołędzie i jęczmień. Na zdjęciu widać napełnianie worków ziemniakami w punkcie w dystrykcie lubelskim w latach 1939-1945.

Zobacz również

Dni Skawiny z biegiem z przeszkodami

Dni Skawiny z biegiem z przeszkodami

Walka o igrzyska w cieniu gry o medale. Wysoka stawka MP w Bydgoszczy

Walka o igrzyska w cieniu gry o medale. Wysoka stawka MP w Bydgoszczy

Polecamy

Te triki naprawdę działają. Zobacz, jak powinny ubierać się niskie kobiety

Te triki naprawdę działają. Zobacz, jak powinny ubierać się niskie kobiety

Lekcje, które zostaną w pamięci: pomysły na ostatnie dni roku szkolnego

Lekcje, które zostaną w pamięci: pomysły na ostatnie dni roku szkolnego

Przepiękna atrakcja Dolnego Śląska. To nią zachwyciło się UNESCO

Przepiękna atrakcja Dolnego Śląska. To nią zachwyciło się UNESCO